Ungdomsløbeholdet 12-17 år


På Ungdomsløbeholdet træner børn og unge i alderen fra 12-17 år (årgang 2007-2012). Der trænes mod atletikkens længere løbedistancer fra 600 m til 5000 m. Om vinteren løbes der cross/terrænløb, og flere har det sjovt med at prøve kræfter med længere distancer så som eremitageløbet og 5 km landevejsløb.

Træningen foregår som udgangspunkt på Frederiksberg Idrætspark, men nærliggende områder som Grøndalsparken, Søndermarken, Frederiksberg Have og Damhussøen tages jævnligt i brug og periodisk vil mødestedet blive ændret til et af disse områder. Nogle gange tager vi bilen til skov og andre egnede steder. Træningen vil være aldersrelateret og kan være delt op i grupper efter alder og træningsintensitet.

Holdet har fokus på motorik, styrke, teknik og grundlæggende udholdenhed, men også lidt intervaller på bane og i naturen. For de yngste vil træningen have en legende tilgang, hvor den for de ældste vil blive mere målrettet og fokuseret på at kunne klare kravet til oprykning til Elite Mellemdistance (40-60 km løb ugentligt). De unge på holdet træner løb 1-4 gange ugentligt afhængig af ambitioner og niveau, samt hvor meget de ellers træner på atletikholdene.

Der lægges stor vægt på grundtræning og på at bygge løberne langsomt op for at undgå skader. Vi kombinerer træningen af intervaller, tempoture og rolige ture med koordination-, teknik- og styrketræning, alt sammen tilpasset den enkelte løbers alder, køn, distance og individuelle behov. Der er plads til både dem, som bare er glade for at løbe, og dem, der satser seriøst på konkurrence.


Træningstid og lokation 


Sommersæson - Udendørs (uge 16 til uge 42 2023)

Tirsdag kl. 16:00-17:15 på Frederiksberg Idrætspark - Sønderjyllands Allé 6.

Torsdag kl. 16:00-17:15 på Frederiksberg Idrætspark - Sønderjyllands Allé 6.


Vintersæson - Udendørs (uge 43/2023 til uge 14/2024)

Tirsdag kl. 16:00-17:15 udendørs på Frederiksberg Idrætspark - Sønderjyllands Allé 6.

Torsdag kl. 16:00-17:15 udendørs på Frederiksberg Idrætspark - Sønderjyllands Allé 6.


Trænere

Hovedtræner

  • Jonas Nøhr Bertelsen (Orlov)
  • Christopher Strandgaard (Midlertidig)


Hjælpetrænere

  • Christopher Strandgaard


Kontakt

Hovedtræner Christopher Strandgaard - christopher.strandgaard@gmail.com

Ungdomskoordinator Erik Kold - erikkold@hotmail.com


Nyheder

Vores sponsorer