Børn og ungdom

Børne- og ungdomsafdelingen består af to minihold (6-9 årige), et børnehold (10-14 årige), et børne+ hold (10-14 årige), et mellem- og langdistancehold (10-19 årige) og to ungdomshold (14-15 årige og 16-19 årige).
Nedenfor kan info om de forskellige hold findes, og ellers kan trænerne kontaktes, hvis flere oplysninger ønskes.
Som udgangspunkt starter nye atleter på de hold, der passer til deres aldersgruppe, men oprykning til det næste hold sker ikke automatisk per fødselsdato, men efter aftale mellem de implicerede trænere, atleten selv og forældre. I forbindelse med oprykningen tages der højde for bl.a. tekniske evner, modenhed, engegement og ikke kun alder.

Folder der beskriver de forskellige atletikhold i FIF Atletik & Motion

Folder til børn og forældre der er medlemmer, indeholder praktisk information om at være atlet i FIF Atletik & Motion

Ungdomsholdene: Ungdomsholdene er for atleter i alderen 14-15 år og 16-19 år, og træningen foregår i sommerhalvåret på Frederiksberg Stadion, mens den delvist rykker indendørs i vintermånederne.
Træningen varetages af trænerne Anne Møller, Mathilde Kramer, René Vincentsen og Esben Krogh Rasmussen, der formår at dække over alle atletikkens discipliner. Træningen er derfor også meget varieret, men hvor den specifikke disciplintræning fylder mere end på børneholdene. Derudover består træningen blandt andet af teknik, koordination, styrketræning og intervaller, mens opvarmning og grundtræning ofte har en legende tilgang.
På ungdomsholdene er kønnene og aldrende blandet på tværs af niveau og ambitioner, hvilket giver en god gruppedynamik og et inspirerende træningsmiljø. Der stilles væsentligt større krav til selvstændighed og engagement, da det forventes, at man træner målrettet og deltager i stævner. Træningen begynder på dette hold afhængigt af alder, lyst og niveau også at blive mere specialiseret mod en eller flere af atletikkens discipliner. Der er også plads til nybegyndere på ungdomsholdene.
Dynamikken i gruppen forstærkes af lejlighedsvise spiseaftener, træningslejre, weekendture og andre sociale arrangementer.


Træningstider 14-15 årige:
Mandag: 16:00-17:15 på Frederiksberg Stadion (vinterhalvåret udenfor på Stadion og gymnastiksal ved indgangen til Damsøbadet)

Tirsdag: 17:00-18:30 på Frederiksberg Stadion (vinterhalvåret udenfor på Stadion og i pigesalen Frederiksberg Idrætspark)

Fredag: 16:00-17:30 på Frederiksberg Stadion (vinterhalvåret udenfor på Stadion og i pigesalen Frederiksberg Idrætspark)

Lørdag: (Forventes opstartet i løbet af november 2016) på Frederiksberg Stadion (vinterhalvåret evt. i Trefalkehallen, Grøndalsparken eller Søndermarken)

Kontakt Anne Møller for yderligere information: anne_em@hotmail.com

Træningstider 16-19 årige:
Mandag: 18:00-19:30
Tirsdag: 17:15-19:00
Torsdag: 17:15-19:00
Lørdag: (Forventes opstartet i løbet af november 2016) på Frederiksberg Stadion

Børneholdet og børne+ holdet: På børne- og børne+ holdene, der er for de 10-14 årige, bliver træningen mere målrettet mod atletikkens discipliner, og der lægges i højere grad vægt på koordination, teknik, reaktion og specifikke bevægelsesmønstre, men også på generel kondition og udholdenhed, dog stadig med en legende tilgang. Som udgangspunkt starter nye atleter på børneholdet og efterfølgende blive rykket op på børne+ holdet, der fungerer som et forstadie til ungdomsholdet. De to hold træner samtidigt to gange om ugen, og træningen foregår ofte sammen, men børne+ holdet træner en gang mere om ugen, og der forventes, at atleterne på dette hold er mere engageret i træningen og deltager i stævner. De unge atleter vil blive præsenteret for størstedelen af atletikkens discipliner, mens de resterende forbeholdes atleter på ungdoms- og seniorniveau.
I sommerhalvåret fra april til oktober foregår træningen altid udendørs på Frederiksberg Stadion (dog med mulige afstikkere til Grøndalsparken), mens træningen rykker indendørs fra oktober til april. I denne periode vil noget af træningen også foregå udendørs på Stadion.
Der er rig muligheder for at deltage i stævner, både store og små såvel som inde og ude, således at både nybegyndere og de lidt mere erfarne bliver udfordret på et passende niveau.

Kontakt Esben for yderligere information: esben1002@gmail.com

Børneholdet:
Dette er holdet for nybegynderen.


Træningstider:

Mandag kl 16.30-18.00 På Frederiksberg Stadion - drengesalen

Torsdag kl 16.00-17.15 i Trefalkehallen

Børne+ holdet:

Træningen varetages af den dynamiske træner trio , Mathilde U. Kramer, der udover at være trænere også selv er aktive. Dette er holdet for de mere øvede og engagerede atleter.

Træningstider:

Mandag kl 16.00-17.15 på Frederiksberg Stadion - drengesalen

Torsdag kl 16.00-17.15 på Frederiksberg Stadion
Fredag kl 16.00-19.00

Kontakt Christian for mere information om børne+ holdet: christianpjepsen@gmail.com

Miniholdet: På miniholdet indlæres den grundlæggende koordination for atletikkens discipliner primært gennem leg og bevægelse. Træningen er for de 6-9 årige, og der er større fokus på at skabe glæde ved atletik, end der er på tider og resultater. Atleterne kommer dog også til at snuse til teknikken bag discipliner som længde, højde, sprint, boldkast og kugle, og det er muligt at deltage i både større og mindre stævner i Københavnsområdet i inde- såvel som udesæsonen.
På miniholdet træner kønnene på tværs af hinanden, og her er plads til alle uanset om man er helt ny i atletikverdenen eller let øvet.
I sommerhalvåret foregår træningen (april-oktober) udendørs på Frederiksberg Stadion, mens den rykker indendørs i gymnastiksalene i vinterhalvåret. På miniholdet trænes der en gang om ugen på to forskellige hold.

Træningstider:

Kontakt Jannik Jessen for mere info om miniholdet: bsajessen@gmail.com


Mellem- og langdistance ungdom:

På mellem- og langdistanceholdet for børn og unge i alderen ca. 12-19 år trænes der mod atletikkens længere løbedistancer, fra 600 m og op.

 

Træningen foregår på Frederiksberg Stadion, men nærliggende områder som Grøndalsparken, Frederiksberg Have og Damhussøen tages jævnligt i brug. Nogle gange tager vi bilen til skov og andre egnede steder. Træningen foregår aldersrelateret og er delt op i to grupper efter alder og træningsintensitet. Der lægges stor vægt på grundtræning og at bygge løberne langsomt op for at undgå skader. Træningen af intervaller, tempoture eller en rolig tur og kombineres med koordination-, teknik- og styrketræning, afhængigt af den enkelte løbers alder, køn, distance og individuelle behov. Der er plads til både dem som bare er glade for at løbe, og dem der satser seriøst på konkurrence.

 

Kontakt Claus Ulnits for mere info om holdet og aftale om prøvetræning: wamlaw62@gmail.com

Træningstider:

Tirsdag: 17:00 – 19:00 på Frederiksberg Stadion

Torsdag: 17:00 – 19:00 på Frederiksberg Stadion

Lørdag: 11:30 – 13:30 på Frederiksberg Stadion(indimellem kører vi i biler fra stadion til egnet træningssted)

Stangspring:

Træningen foregår på vores stadion – Frederiksberg Idrætspark

Lørdage 11.00 – 12.30

Alderen er 11 år og op, og forudsætningen for at kunne deltage på holdet, er at man kan slå en kolbøtte og lave en kropshævning. Men vigtigst af alt, er at man har lyst til at prøve kræfter med stangspring.

Træningen forestås af Christoffer Holst Hahn, der er FIFs meget erfarne stangspringer.

Såfremt der kommer mere end 10 tilmeldinger, bliver det nødvendigt at oprette venteliste til holdet, for at sikre kvaliteten i træningen.

Derfor forpligter tilmelding til holdet, i forhold til at komme til alle træninger i det omfang det er muligt. Således at der ikke unødigt optages pladser på holdet.
Kontakt Christoffer Holst Hahn på mail@fif.dk