Senioratletik

Seniorafdelingen består af flere hold: et Elite Spring-/Sprinthold, et Elite Mellemdistancehold, et Senior Spring-/Sprinthold, samt et Senior Motions Atletikhold. På alle holdene er der en bred aldersrepræsentation og niveauforskelle, hvilket giver plads til alle. Det giver også en god gruppedynamik samt en fin mulighed for vidensdeling mellem atleterne. Træningen foregår typisk i grupper, dog under hensynstagen til niveau, disciplin, alder med mere.


Læs mere om holdene herunder og tag endelig kontakt til trænerne, hvis du har brug for mere info eller har lyst til at prøve kræfter med atletikken.

 

Elite Mellemdistance

Elite Mellemdistance er målrettet konkurrenceløbere, som vil specialisere sig på mellemdistance. Der trænes primært hen mod distancerne 800 m, 1.500 m, 1 mile og 3.000 m forhindring. Der forventes et træningsniveau begyndende på omkring 60 km om ugen, ligesom det forventes, at man vil kunne løbe minimum 5 træningspas om ugen. Herfra bygges der videre ud fra den enkelte løbers individuelle ønsker og mål.

Holdet består af løbere fra 16 år (fra årgang 2002) til og med senior. De 16-18-årige fortsætter træningen fra ungdomsholdet efter et aldersrelateret træningskoncept, ligesom de 16-18-årige, som vil løbe langdistance, stille og roligt indlemmes på klubbens Elite Langdistance.

Træningen foregår med udgangspunkt på Frederiksberg Idrætspark, men nærliggende områder som Grøndalsparken, Frederiksberg Have og Søndermarken tages jævnligt i brug, ligesom vi nogle gange tager bilen til egnede steder som Hersted Høje, Holte lysløjpe og lign.

Der lægges stor vægt på grundtræning og på at bygge løberne langsomt op for at undgå skader. Vi kombinerer træning af intervaller, tempoture, fartleg og rolige ture med fokus på bedre løbeøkonomi og teknisk træning, koordination samt ikke mindst løbende styrketræning. Løberne vil også blive testet med jævnlige mellemrum for at sikre rette progression i deres træning, så vi hele tiden kan optimere den enkeltes udvikling mod sine mål. Alt sammen selvfølgelig tilpasset den enkelte løbers alder, køn, distance og individuelle behov, hvor en seriøs sæsonplanlægning indgår som et vigtigt element. Der er plads til alle, som vil prøve kræfter med mellemdistance, når man bare er indstillet på ovennævnte træningsindsats.

I foråret planlægges der typisk en træningslejr under varme himmelstrøg, så løberne er optimalt forberedte til den kommende sæsons stævner. I vintersæsonen deltager vi typisk i diverse crossløb, ligesom udvalgte motionsløb vil være gode til farttræning.

Træningen varetages af træner Claus Ulnits.

Træningstider Elite Mellemdistance

Tirsdag kl. 17.00–19.00 på Frederiksberg Idrætspark

Torsdag kl. 17.00–19.00 på Frederiksberg Idrætspark

Lørdag kl. 10.00-12.30 ved Frederiksberg Idrætspark og andre træningssteder

Kontakt træner Claus Ulnits (wamlaw62@gmail.com), hvis du har spørgsmål til Elite Mellemdistance. Interesserede er også velkomne til at kigge forbi til træningen, enten som deltager eller til en snak om dine løbeambitioner.

Elite spring/sprint

I sommerhalvåret er det primært på Frederiksberg Idrætspark, hvor atleterne i sprint- og springgruppen slår deres folder. I vintermånederne foregår træningen også indendørs i Trefalkehallen og styrkelokalet, mens også Søndermarken bruges.
Træner Poul Beck står for træningen, der blandt andet består af teknisk træning, koordination, plyometri, intervaller og styrketræning, mens den også tager hensyn til den enkelte atlets specifikke behov. Der er mulighed for at blive trænet i sprintdistancer, længde, højde, trespring og hækkeløb.
Der er fine muligheder for at deltage i stævner både indendørs og udendørs, såvel som i indland og udland, da den målrettede træning er tilrettelagt udvalgte stævner. Derudover er det også muligt at deltage i træningslejre.
Gruppen består af ambitiøse atleter i alle aldre, og der forventes, at du allerede har erfaring inden for atletikverdenen, da træningen er specifik og krævende.
Dynamikken og sammenholdet i gruppen forstærkes af sociale arrangementer som fællesspisning og julefrokoster.


Træningstider Elite spring/sprint
Mandag: 17:15 – 19:00 
Tirsdag: 17:15 – 19:00
Torsdag: 17:15 – 19:00 (uge 43/2021 - 31.3/2022 inkl. kl. 17.00-19.00 i Tre Falke hallen)
Fredag: 17:30 - 19:30 Styrketræning på stadion (fælles, men uden trænerdeltagelse).
Lørdag: 10:30 – 13:00 (uge 43/2021-  31.3/2022 inkl. kl. 10.30-12.30 i Tre Falke hallen)

Medlemskab på spring/sprint eliteholdet sker via direkte dialog med træneren Poul Beck, som kan kontaktes på haekmedbeck@gmail.com.

Senior spring/sprint

I sommerhalvåret slår atleterne på spring-/sprintholdet primært deres folder på Frederiksberg Idrætspark. I vintermånederne foregår træningen indendørs i forskellige haller og styrkelokalet.

Det forventes at du har en god basis grundform for at deltage på holdet.

Træneren Marquis står for træningen på holdet, der er fokuseret på atletik spring-/sprint som motionsform, dvs. fokus på det sociale og ikke nødvendigvis konkurrence.

Der er mulighed for at blive trænet i sprintdistancer (100M, 200M og 400M), længde, trespring og hækkeløb.

De, der ønsker at deltage i konkurrencer, kan gøre dette. Her er det ikke forventet, at trænerne også deltager i disse.

Der vil være træning 3 gange ugentligt, hvoraf den ene af de tre dage (i udgangspunktet tirsdag) er styrketræning på stadion uden trænerdeltagelse.

Derudover er det også muligt at deltage i træningslejre.

Gruppen består af atleter i alle aldre. Dynamikken og sammenholdet i gruppen forstærkes af sociale arrangementer som fællesspisning og julefrokoster på holdet og sammen med klubbens øvrige seniorer.

Træningstider senior spring/sprint

Mandag: 17:15 – 19:00 Udendørs på stadion
Tirsdag: 19:00 - 20:00 Styrketræning på stadion (fælles, men uden trænerdeltagelse).
Torsdag: 17:15 – 19:00 (uge 43/2021 - 31.3/2022 inkl. kl. 17.00-19.00 i Tre Falke Hallen)
Fredag: 17:30 - 19:30 Styrketræning på stadion (fælles, men uden trænerdeltagelse).
Lørdag: 10:30 – 12:30 (uge 43/2021- 31.3/2022 inkl. kl. 10.30-12.30 i Tre Falke hallen)

Kontakt Marquis Caldwell ( mcaldwell22@me.com )

Senior Motionsatletik

Senior Motionsatletik er et hold for voksne, der fokuserer på atletiktræning og ikke motionsløb. Holdet er for alle, der har lyst til at dyrke atletik som motionsform - uanset om man er nybegynder eller har erfaring med atletik fra tidligere.

Vi træner for at komme i god form med udgangspunkt i atletikkens discipliner. Til træningen får man derfor lavet grundtræning og samtidig afprøvet disciplinerne inden for sprint, spring og kast.

Vi træner en gang om ugen: Torsdag kl. 17.30-19.00 (uge 43/2021 -31.3/2022 inkl. kl. 17.00-19.00 i Frederiksberg HF's pigesal). Derudover har du som medlem mulighed for selvtræning på stadion mandag, tirsdag og fredag i tidsrummet kl. 17.15-19.30 og lørdage fra kl. 10.00-12.30. Yderligere vi du få adgang til styrketræning efter aftale i tidsrummet fredage kl. 16.00-19.00 og lørdage kl. 10.00-12.00

Om sommeren foregår træningen ude på stadion. Om vinteren i en af hallerne i nærheden af stadion.

Kom og få tips og tricks og samtidig en sjov træning og et godt fællesskab.

Dynamikken og sammenholdet i gruppen forstærkes af sociale arrangementer, som fællesspisning og julefrokoster sammen med klubbens øvrige seniorer.


Kontakt træner Henrik Mønsted (dk_henrik@hotmail.com) for yderligere info.