Senioratletik

Seniorafdelingen består af flere hold: et Elite Spring-/Sprinthold, et Elite Mellemdistancehold, et Senior Spring-/Sprinthold, samt et Senior Motions Atletikhold. På alle holdene er der en bred aldersrepræsentation og niveauforskelle, hvilket giver plads til alle. Det giver også en god gruppedynamik samt en fin mulighed for vidensdeling mellem atleterne. Træningen foregår typisk i grupper, dog under hensynstagen til niveau, disciplin, alder med mere.


 Læs mere om holdene herunder og tag endelig kontakt til trænerne, hvis du har brug for mere info eller har lyst til at prøve kræfter med atletikken.

 

Elite Mellemdistance

 

Elite Mellemdistance er målrettet konkurrenceløbere, som vil specialisere sig på mellemdistance hvor der primært arbejdes med distancen 800 m, men også med mulighed for mere målrettet 1500 m træning. For at opnå tilstrækkelig hurtighed arbejdes der også med distancen 400 m. 

 

Der forventes et træningsniveau på omkring km 60 - 110 km i ugen alt efter hvilken type løber der arbejdes med, ligesom det forventes, at man har 6 træningspas i ugen, hvoraf de 3 er fællestræning i klubben som det forventes, at man prioriterer højt at møde op til. Endvidere er der 2-3 styrkepas i løbet af ugen som man selv passer ind og får rettet til i samarbejde med holdets fysioterapeut.

Holdet består af løbere fra ca. 17 år og opefter. 

 

Træningen foregår med udgangspunkt på Frederiksberg Idrætspark, men i grundtræningen bruges nærliggende områder som Grøndalsparken, Frederiksberg Have og Søndermarken, ligesom vi nogle gange tager bilen til egnede steder som Hersted Høje, Holte lysløjpe og Ejby Mose. Her forsøger vi ofte at lægge træningen sammen med klubbens langdistancehold.

 

Der lægges stor vægt på grundtræning og på at bygge løberne langsomt op for at undgå skader. Vi kombinerer træning af intervaller, fartleg og rolige ture med fokus på bedre løbeøkonomi og teknisk træning, koordination samt ikke mindst løbende styrketræning. Vi har stor fokus på ud over grundtræning at arbejde med plyometri og hurtighed for at opnå bedst mulig ”Fatigue Resistance”.

 

Løberne vil også indimellem blive testet for at sikre rette progression i deres træning, så vi hele tiden kan optimere den enkeltes udvikling mod sine mål. Alt sammen selvfølgelig tilpasset den enkelte løbers alder, køn, distance og individuelle behov, hvor en seriøs sæsonplanlægning indgår som et vigtigt element. Der er plads til alle, som vil prøve kræfter med mellemdistance, når man bare er indstillet på ovennævnte træningsindsats.

 

Vi anvender programmet TraningPeaks for bedre at kunne monitorere den enkeltes træning, ligesom holdets programmer også lægges ud her. Programmerne er dynamiske og ændres løbende helt ned på dagen også individuelt, alt efter hvordan løbernes fysiske og mentale tilstand er. Det er helt afgørende for vores træning, at der altid lyttes til kroppen og tilrettes herefter.

 

I foråret planlægges der typisk en træningslejr under varme himmelstrøg, så løberne er optimalt forberedte til den kommende sæsons stævner. I vintersæsonen er der mulighed for deltagelse i diverse crossløb, ligesom udvalgte motionsløb vil være gode til farttræning.

 

Træningstider på Frederiksberg Idrætspark:

Tirsdag:  17.30 – 19.30

Torsdag: 17.30 – 19.30

Lørdag:   10.00 – 12.00

 

Kontakt træner Claus Ulnits (wamlaw62@gmail.com), hvis du har spørgsmål til Elite Mellemdistance. Interesserede er også velkomne til at kigge forbi til træningen, enten som deltager eller til en snak om dine løbeambitioner.

 

 

Elite spring/sprint

 

I sommerhalvåret er det primært på Frederiksberg Idrætspark, hvor atleterne i sprint- og springgruppen slår deres folder. I vintermånederne foregår træningen også indendørs i Trefalkehallen og styrkelokalet, mens også Søndermarken bruges.
 

Træner Poul Beck står for træningen, der blandt andet består af teknisk træning, koordination, plyometri, intervaller og styrketræning, mens den også tager hensyn til den enkelte atlets specifikke behov. Der er mulighed for at blive trænet i sprintdistancer, længde, højde, trespring og hækkeløb.
 

Der er fine muligheder for at deltage i stævner både indendørs og udendørs, såvel som i indland og udland, da den målrettede træning er tilrettelagt udvalgte stævner. Derudover er det også muligt at deltage i træningslejre.
 
Gruppen består af ambitiøse atleter i alle aldre, og der forventes, at du allerede har erfaring inden for atletikverdenen, da træningen er specifik og krævende.
 
Dynamikken og sammenholdet i gruppen forstærkes af sociale arrangementer som fællesspisning og julefrokoster.


Træningstider Elite spring/sprint:
 Mandag: 17:15 – 19:00 

 
Tirsdag: 17:15 – 19:00
 
Torsdag: 17:15 – 19:00
 
Fredag: 17:30 - 19:30 Styrketræning på stadion (fælles, men uden trænerdeltagelse).
 
Lørdag: 10:30 – 13:00

 

Medlemskab på spring/sprint eliteholdet sker via direkte dialog med træneren Poul Beck, som kan kontaktes på haekmedbeck@gmail.com.

 

 

Senior spring/sprint

 

I sommerhalvåret slår atleterne på spring-/sprintholdet primært deres folder på Frederiksberg Idrætspark. I vintermånederne foregår træningen indendørs i forskellige haller og styrkelokalet.

Det forventes at du har en god basis grundform for at deltage på holdet.

 

Træningen er fokuseret på atletik spring-/sprint som motionsform, dvs. fokus på det sociale og ikke nødvendigvis konkurrence.

Der er mulighed for at blive trænet i sprintdistancer (100M, 200M og 400M), længde, trespring og hækkeløb.

De, der ønsker at deltage i konkurrencer, kan gøre dette. Her er det ikke forventet, at trænerne også deltager i disse.

 

Der vil være træning 3 gange ugentligt, hvoraf den ene af de tre dage (i udgangspunktet tirsdag) er styrketræning på stadion uden trænerdeltagelse.

Derudover er det også muligt at deltage i træningslejre.

Gruppen består af atleter i alle aldre. Dynamikken og sammenholdet i gruppen forstærkes af sociale arrangementer som fællesspisning og julefrokoster på holdet og sammen med klubbens øvrige seniorer.

 

Træningstider senior spring/sprint:

Mandag: 17:15 – 19:00 Udendørs på stadion
 
Tirsdag: 19:00 - 20:00 Styrketræning på stadion (fælles, men uden trænerdeltagelse).
 
Torsdag: 17:15 – 19:00 
 
Fredag: 17:30 - 19:30 Styrketræning på stadion (fælles, men uden trænerdeltagelse).
 
Lørdag: 10:30 – 12:30

 

Kontakt mail@fifatletik.dk

 

Senior Motionsatletik

 

Senior Motionsatletik er et hold for voksne, der fokuserer på atletiktræning og ikke motionsløb. Holdet er for alle, der har lyst til at dyrke atletik som motionsform - uanset om man er nybegynder eller har erfaring med atletik fra tidligere.

 

Vi træner for at komme i god form med udgangspunkt i atletikkens discipliner. Til træningen får man derfor lavet grundtræning og samtidig afprøvet disciplinerne inden for sprint, spring og kast.

 

Kom og få tips og tricks og samtidig en sjov træning og et godt fællesskab.

Dynamikken og sammenholdet i gruppen forstærkes af sociale arrangementer, som fællesspisning og julefrokoster sammen med klubbens øvrige seniorer.


Træningstider senior Motionsatletik:

Torsdag kl. 17:30-19:00 Sommerperioden/17:00-19:00 Vinterperioden

Derudover har du som medlem mulighed for selvtræning på stadion mandag, tirsdag og fredag i tidsrummet kl. 17.15-19.30 og lørdage fra kl. 10.00-12.30. Yderligere vi du få adgang til styrketræning efter aftale i tidsrummet fredage kl. 16.00-19.00 og lørdage kl. 10.00-12.00

 

 

Kontakt træner Henrik Mønsted (dk_henrik@hotmail.com) for yderligere info.Nyheder

Vores sponsorer