Senior Elite mellem- og langdistance


Holdet er målrettet konkurrenceløbere, som vil specialisere sig på mellem- og langdistance med en elitebaseret tilgang til træningen. 

Der forventes et træningsniveau på 6-12 træningspas i ugen, hvoraf de 3 er fællestræning i klubben som det forventes, at man prioriterer højt at møde op til. Holdet kører 2-3 styrkepas i løbet af ugen som man selv passer ind. Holdet har udviklet et styrkeprogram for grund- og sæsontræning som tilpasses individuelt. 

Holdet består som udgangspunkt af løbere fra ca. 17 år og opefter.  

Træningen foregår med udgangspunkt på Frederiksberg Idrætspark, men i grundtræningen bruges nærliggende områder som Grøndalsparken, Frederiksberg Have og Søndermarken, ligesom vi nogle gange tager bilen til egnede steder som Hersted Høje, Holte lysløjpe og Ejby Mose.  

Der lægges stor vægt på grundtræning og på at bygge løberne langsomt op for at undgå skader. Vi kombinerer træning af intervaller, fartleg og rolige ture med stor fokus på bedre løbeøkonomi og teknisk træning, koordination samt ikke mindst løbende styrketræning. Vi har stor fokus på ud over grundtræning at arbejde med plyometri og hurtighed for at opnå bedst mulig ”Fatigue Resistance”. 

Løberne vil også indimellem blive testet for at sikre rette progression i deres træning, så vi hele tiden kan optimere den enkeltes udvikling mod sine mål. Alt sammen selvfølgelig tilpasset den enkelte løbers alder, køn, distance og individuelle behov, hvor en seriøs sæsonplanlægning indgår som et vigtigt element. Der er plads til alle, som er indstillet på at prøve kræfter med en elitebaseret tilgang til træningen. Der kræves dog et vist grundniveau og træningsforståelse. 

Vi anvender programmet TraningPeaks for bedre at kunne monitorere den enkeltes træning, ligesom holdets programmer også lægges ud her. Programmerne er dynamiske og ændres løbende helt ned på dagen også individuelt, alt efter hvordan løbernes fysiske og mentale tilstand er. Det er helt afgørende for vores træning, at der altid lyttes til kroppen og tilrettes herefter. 

I foråret planlægges der typisk en træningslejr under varme himmelstrøg, så løberne er optimalt forberedte til den kommende sæsons stævner. I vintersæsonen er der mulighed for deltagelse i diverse crossløb, ligesom udvalgte motionsløb vil være gode til farttræning.


Træningstid og lokation 


Sommersæson - Udendørs (uge 16 til uge 42 2023)

Mandag kl. 17:30-19:00 på Frederiksberg Idrætspark - Sønderjyllands Allé 6.

Torsdag kl. 17:30-19:30 på Frederiksberg Idrætspark - Sønderjyllands Allé 6.

Lørdag kl. 10:00-12:00 på Frederiksberg Idrætspark - Sønderjyllands Allé 6.


Vintersæson - Indendørs (uge 43/2023 til uge 14/2024)

Mandag kl. 17:00-19:30 i Styrkerummet på Frederiksberg Idrætspark - Sønderjyllands Allé 6.

Tirsdag kl. 17:30-19:30 udendørs på Frederiksberg Idrætspark - Sønderjyllands Allé 6.

Torsdag kl. 17:30-19:30 udendørs på Frederiksberg Idrætspark - Sønderjyllands Allé 6

Lørdag kl. 10:00-12:00 udendørs på Frederiksberg Idrætspark - Sønderjyllands Allé 6Trænere

  • Claus UlnitsKontakt

Claus Ulnits - wamlaw62@gmail.com

Interesserede er også velkomne til at kigge forbi til træningen, enten som deltager eller til en snak om dine løbeambitioner.

Nyheder

Vores sponsorer